We are one species!

5 Octombrie 2008

AddendumMda, n-am mai scris de mult si poate ca nu asta era cel mai bun articol cu care sa revin in lumina reflectoarelor dar… n-am putut sa ma abtin. Considerati-ma ciudat, nebun, dubios sau paranoic insa eu tot voi face propaganda pentru Zeitgeist. De data asta e vorba de partea a doua, „Zeitgeist: Addendum”, care a fost lansata acum cateva zile pe http://www.zeitgeistmovie.com.

Spre deosebire de articolul in care faceam referire la primul Zeitgeist, in acesta tin sa recomand filmul tuturor, indiferent de conceptii si principii, indiferent de credinta, indiferent de scepticism. Fiecare pricepe ce vrea!

Peter Joseph face senzatie si de data asta cu productia realizata aproapte integral de el, analizand si explicand indelung sistemul financiar mondial care, controlat de marile corporatii sau cine-o fi in spatele lor, distruge societatea si mediul fara scrupule doar pentru maximizarea profiturilor. Transeaza din nou si problema cu Rezerva Federala a Americii care emite bani din nimic. Fara acoperire, fara vreo baza legala, fara nimic! Apropo, cica 97% din banii care circula in SUA sunt doar in format virtual.

Spre final vin adevaratele revelatii, adevaratele iluminari. :) De-aia zic… fiecare trage ce invataminte vrea… fiindca Joseph ia atitudine si chiar acuza anumite banci si companii, instiga la boicotarea acestora dar, in acelasi timp, prezinta prin Jacque Fresco (daca nu ma insel) proiectul „Venus”, ceea ce se doreste a deveni o alternativa de trai care sa elimine total sistemul financiar si in acelasi timp sa protejeze atat populatia cat si mediul inconjurator.

Alta parte interesanta este cea cu relatarile unui fost „economic hitman” in privinta asasinatelor de conducatori sau schimbarilor de regim in diferite tari ale lumii comandate prin CIA. Nu stiu cat de bine se pot verifica afirmatiile lui dar par foarte plauzibile.

Overall… pot sa spun ca pe mine m-a influentat un pic si partea asta a doua, desi in mare parte mi-a confirmat teorii proprii neverificate pana acum sau mi-a readus aminte cum functioneaza anumite lucruri in lume. Asadar, o sa-mi iau masina electrica! : D

As a bonus… aveti intreg filmul mai jos. ;)

Anunțuri

4 Responses to “We are one species!”

 1. mybrainquit Says:

  Daca eu as fi spus asta cu voce tare, ca sistemul nostru actual de valori este corupt (cred asta de multa vreme), lumea m-ar fi numit nebun, chiar si cu argumente. Insa nu sunt de acord cu anumite elemente ale filmului, minore.

 2. Adrian Says:

  Care sunt alea?

 3. pretorian Says:

  un film reusit…pacat ca nu face altceva decat sa constate……un fel de stirile de ora 5 muuult mai estetic expuse

 4. mybrainquit Says:

  Nu cred ca poti elimina dragostea fata de o anumita persoana si odata cu aceea dragoste vine si frica ca o sa o pierzi asa ca ii rupi capul primului om care se uita stramb…. in al 2-lea rand, sa zicem prin abstract ca dam de extraterestri si aia nu sunt prea binevoitori, cine ne va proteja?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: